Det är en win win för både medarbetare och arbetsgivare att medarbetare på jobbet är motiverade inför sitt arbete. Både trivseln och kvaliteten på arbetet blir bättre. NEKTAB har skrivit ner 5 enkla motivationstips inför jobbstarten 2023. Nu kör vi!

TIPS NR 1

Ge dig själv en bra start på morgonen! En promenad innan jobbet, kaffe med kollegorna, eller kanske ett träningspass?Förberedelser kvällen innan kan vara ett sätt att få morgonen att flyta på smidigt om man är morgontrött. Läs eller lyssna på något som påverkar dig på ett positivt sätt – hoppa över att läsa nyheter om dessa påverkar dig negativt.

TIPS NR 2

Skriv ner alla positiva saker med ditt jobb. Fokusera på det som känns roligt och med jobbet istället för det som kanske känns trist eller jobbigt. Bonustips – Gör den jobbigaste uppgiften först. Du kommer känna dig nöjd och mer motiverad när den är gjord!

TIPS NR 3

Titta tillbaka på dina personliga mål du satt upp tillsammans med din chef. Har du uppnått målen? Om inte, vad kan du göra för att nå dem? Fundera även på vilka mål du skulle vilja uppnå i år.

TIPS NR 4

Ge dig själv och andra beröm – ofta! Om du ger både dig själv och andra positiv feedback ökar energin och positiva känslor. Det i sin tur ökar motivationen.

TIPS NR 5

Även om det är fantastiskt att kunna arbeta hemifrån är det viktigt att komma till jobbet för det sociala utbytet då och då. Ett gott skratt med sina kollegor ska inte underskattas. Trevliga kollegor och en härlig stämning på arbetsplatsen höjer motivationen.