fbpx
Hoppa till innehåll

OM OSS

Medarbetaren i fokus

Fjorton elkraftsingenjörer som arbetade på ett stort bolag i elnätsbranschen börjare tröttna på långa beslutsvägar och att hårt jobb gav väldigt lite tillbaka. 

De fjorton elkraftsingenjörerna bestämde sig för att tillsammans skapa ett litet konsultföretag där man tillsammans jagade jobben, tog besluten och delade på vinst och förlust. Drömmen var att ge liv till en stark familjär känsla där man skulle trivas att arbeta tillsammans mot gemensamma och tydliga mål.

År 2007 hade konsulterna startat NEKTAB, Nordisk Elkraftteknik AB. 

NEKTAB idag

Mycket har hänt sedan starten år 2007. Energiomställningen till mer förnybar energi och upprustningen av hela Sveriges elnät gör att vår bransch har mycket att göra. Vårt arbete är en del av lösningen på vår tids kanske största utmaning – att minska vår klimatpåverkan.

Idag är vi över 125 medarbetare och fortfarande medarbetarägda. Tillsammans med våra 150 samarbetspartners kan vi varje dag möjliggöra för ett starkt elnät i Sverige tillsammans med våra kunder. 

I detta nu hjälper vi till att planera för nya vindkraftparker. Vi arbetar med att hitta rätt väg för ledningarna att gå, för att på ett så miljövänligt sätt som möjligt kunna nå fram till anslutningspunkten utan att förstöra livsmiljön för insekter och djur. Projektörerna projekterar lokal- region- och transmissionsnätsstationer där vi bidrar med tekniska lösningar för kommunikation mellan olika delar av elnätet. Vi genomför kraftsystemanalyser av regionnätet för att se hur nätet ser ut och bör se ut i framtiden. Våra beredare arbetar med att planera för nedgrävningar av befintliga luftledningar för att säkerställa att morgondagens elkonsumenter ska ha el även om vädret blir alltmer extremt. Med ledande specialister inom elnätslösningar driver vi utvecklingen av ett hållbart samhälle!

Vi firade nyligen 15 år i branschen.

VI JOBBAR I NUTID, MED FRAMTIDENS ELNÄT

Med ledande specialister inom elnätslösningar driver vi utvecklingen av ett hållbart samhälle.