CIO

NEKTAB söker CIO

NEKTAB är ett medarbetarägt konsultbolag som bildades år 2007. Vi levererar kvalificerade tjänster inom elkraftteknik inom alla spänningsnivåer. Våra tjänster sträcker sig över samtliga moment vid ny-, till- eller ombyggnad av elnät i luft, mark eller vatten. Vi har kontor på 14 orter i Sverige och verkar i hela landet. För mer info se www.nektab.se.

På NEKTAB är vi lyhörda, pålitliga och drivande. Våra kärnvärden genomsyrar hela vår organisation, verksamhet och beslut. På NEKTAB sätter vi ett stort värde i samarbete, goda relationer till våra medarbetare och kunder samt att vi har ett gott arbetsklimat och levererar med kvalité.

Bakgrund 

NEKTAB befinner sig i stark tillväxt och behöver nu förstärka med en CIO.

Som CIO på NEKTAB arbetar du nära bolagets VD och ledningsgrupp. Du blir en nyckelperson i vårt fortsatta digitaliseringsarbete då du ansvarar för IT-processer, uppbyggnad och ledning av IT-organisationen, samt för att IT-strategin utvecklas i linje med företagets vision och affärsmål. Rollen innebär att du kontrollerar företagets systemarkitektur och bidrar till nya och förbättrade IT-lösningar. Operativ IT-drift och support är utlagt på extern leverantör med vilka du kommer att ha en tät dialog och nära samarbete.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Ansvara för att utveckla och kommunicera en övergripande IT-strategi kopplat till affärsstrategin

Agera rådgivare och inspiratör till ledningsgruppen gällande IT-frågor.

Koordinera IT-frågor ur ett ledningsperspektiv och samordna IT-lösningar inom hela verksamheten

Ansvara för IT-budget, upphandlingar, ramavtal samt säkra rätt IT-kompetens för att realisera företagets affärsplaner

Arbeta med arkitektur i syfte att förbättra funktionalitet och sänka kostnader

Verka för effektivisering och kvalitet i interna processer och leveranser mot kund

Övergripande ansvara för NEKTABs säkerhetsarbete kopplat till lagstiftning och övriga krav t.ex. informationssäkerhet, NIS direktiv och säkerhetsskyddslagstiftning

Vem söker vi?

För att vara framgångsrik i rollen har du en relevant utbildning på högskolenivå eller motsvarande samt några års erfarenhet från senior management-arbete inom IT branschen. Det är meriterande om du har kunskaper inom säkerhetsområdet och dess lagstiftning, om arkitektur, om licensavtal/förvaltning mm. Vi önskar också att du har erfarenhet av arbete i ledningsgrupp, upphandling samt budgetarbete.

Du är van att hantera arbetsuppgifter med hög komplexitet och är duktig på att jobba både övergripande strategiskt och operativt.  Som person har du god samarbetsförmåga med hög personlig och yrkesmässig integritet.

Du behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift. Tjänsten kräver B-körkort

Vad kan NEKTAB erbjuda dig?

NEKTAB erbjuder dig en arbetsplats där välmående och god arbetsmiljö är av stor vikt. Vi tror att detta kan uppnås genom möjlighet till flexibla arbetstider, utveckling och utbildning, friskvård samt ett gott samarbetsklimat mellan oss kollegor.

Vi berättar gärna mer om fler av våra förmåner när vi ses för intervju.

Tillträde: Efter överenskommelse.

Tjänstgöringsgrad: 100% tillsvidare.

Ort: Karlstad eller Arvika

För mer info kontakta Christina Nilsson-Särnblad, Ekonomi-chef

Ansök

Vi arbetar med löpande urval så skicka din ansökan snarast till

christina.nilsson-sarnblad@nektab.se

Sista ansökningsdag är 15 oktober 2019